Dag 7 Goudenregentoernooi

Zomertijd! Hopelijk heeft ieder die nog spelen moet de wekker goed gezet. Vandaag is het de dag van de finales of (in sommige poules) de finale partijen. Van mij nu even geen bespiegelingen over allerlei randverschijnselen, maar een overzicht over wat er in de verschillende categorieën op het spel staat. De dag kan fris beginnen!

Inmiddels zijn DD8 50+, GD8 50+, HD7 17+, HD5 17+ en HD6 17+ al beslist. In de meeste gevallen omdat in deze categorieën in poules werd gespeeld en vanwege de uitslagen de eerste en tweede plaatsen, ondanks nog enkele partijen vandaag, al vastliggen.

De uitslagen van zaterdag

In enkele gevallen is er toch sprake van: jammer!

In HD6 17+ wordt geen finale gespeeld omdat een van de koppels die de finale bereikten heeft moeten opgeven. Jammer! Hetzelfde verhaal in HD7 17+. Ook jammer!

Jammer betekent: jammer voor de spelers die nu hun finalewedstrijd missen, de wedstrijd die ze toch eigenlijk heel graag hadden willen spelen. Maar ook jammer voor het toernooi, waar niet alleen spelers het fijn vinden om te spelen, maar waar ook publiek het boeiend en fijn vindt om naar spannende finales te komen kijken.

Waar gaan we dan wel naar kijken? Bijvoorbeeld de finale in DD7 50+. Deze partij staat om 10:15 op het programma. Marga Detering en Corine Bouwes (Anonymus) nemen het op tegen Ilse Knook en Irma van Wanrooy (TV Wijdewormer) .

Ook om 10:15 kunnen Chantal de Mug en Jessica Reinhart (TC ’t Twiske) nog proberen zich in hun laatste poulewedstrijd van DD6 17+ nog in de prijzen te spelen tegen Caroline Rijkenberg en Monique Uriot-Hulsbergen (TC Monnickendam).

Om 11:30 staat de finale van DD6 50+ op het programma. Mary Bakker en Grietje-Anna Kes (Anonymus) spelen dan tegen de zussen Anna van den Broek-de Boer en Geja Visser-de Boer (ook Anonymus).

Ook om 11:30 de finale HD7 50+ met Peter Hobbelink en Paul Rademaker (TC Monnickendam) tegen Niels Bruinsma en Ton Wiewel (Anonymus).

En ook de finale HD8 50+ kan dan interessant worden. De twee linkshanders Robert Bijl en Cor Lamers van Elckerlyc nemen het op tegen Bert Klos en Dick de Wolf van Anonymus.

Om 12:45 staat de finale DD7 17+ op de rol. Maron Beukering en Megan Schuitemaker (TOB afdeling Tennis) spelen dan tegen Natasha Borisova en Joke Walstra (Elckerlyc).

Ook in GD7 50+ valt rond deze tijd de laatste beslissing. Met de partij van Truus Loogman en Jan Jansen (Elckerlyc) tegen Elvira Kretzschmar (Broek in Waterland) en Erik Luxwolda (TC ’t Twiske) kunnen eerstgenoemden zich nog in de prijzen spelen.

Om 14:00 is het op alle banen feest! In DD5 17+ spelen Paulien Koper en Sjoera van der Pol (Neckslag) hun finale tegen Denise van Vuure en Lydia Wagenborg (Anonymus).

In GD5 17+ spelen Lisette van Twuijver en Quincy Buijsman een all-Anonymus-finale tegen Kim Kraak en Victor van de Lest.

Echt knallen gaat het dan ook in de laatste partij in HD4 17+ met Frank Detering en Rick Hoevenberg (Anonymus) tegen Joost Grooteman (TV De Kaag) en Robert Jan Paaij (Medemblikker TC).

In hetzelfde tijdsblok wordt ook de finale van GD6 17+ gespeeld. Hier spelen dan Anouk Broersma en Kevin Schilp (Anonymus) tegen Shanon Schouten en Etienne Beynon (Neckslag) .

De laatste speelronde staat gepland om 15:15. Dan is er de finale in GD7 17+: Fenna en Jan Kootstra (TV De Zeevangspelers) tegen Mirjam Iske (LTV Zaandam) en Jurgen Vrolijk (SVU TeniSTA).

In HD5 17+ spelen Edwin Meijer en Olaf Toeset (Elckerlyc) tegen Pim Huitema en Owen Ligtelijn (Elckerlyc) om de prijzen in deze categorie.

Als alle banen voor de laatste keer zijn geveegd is het tijd voor de prijsuitreiking. We schatten in dat dit rond 16:30 ongeveer zou kunnen zijn. Maar met tennis weet je het nooit precies. Wees gewoon lekker op tijd en geniet in het zonnetje van de spannende ontknopingen die ik hiervoor op een rij zette en neem er af en toe een consumptie bij.

Ik denk dat het een heel fijne dag gaat worden!

De toernooileiding.